Nem a papír nyert.

Jó 8-9 órával ezen sorok írása előtt letettem magam elé egy papírt, felosztottam négy részre, és nagy betűkkel ráírtam az egyes negyedek sarkaiba:

  • FONTOS, SÜRGŐS
  • FONTOS, NEM SÜRGŐS
  • NEM FONTOS, SÜRGŐS
  • NEM FONTOS, NEM SÜRGŐS

Ha tipped sincs, hogy ezt miért is tehettem, akkor erősen ajánlom, hogy nézzen utána annak, hogy Eisenhower-mátrix. Egy random cikkért katt ide, amit fél perc gugli dobott ki róla.

Az a helyzet, hogy ha pár napig magad alatt vagy és kevésbé haladsz, pedig munka az lenne, akkor azon kapod magad, hogy több “fontos, sürgős” feladatod van, mint szeretnéd. Így jártam én is, láttam, hogy legalább 4-5 órát kell rájuk szánnom. A “fontos, nem sürgős” feladatok között számos olyan pont feszít, ami 1-2 napon belül átkerül a sürgős oszlopba. De a mai napon még nem ott vannak.

A “nem fontos, sürgős” negyed szerencsésen üresen maradt, ez legalább pozitív.

Papírom jobb alsó negyedébe kettő sort írtam. Az egyik csak eszembe jutott, hogy majd egyszer meg kellene csinálni, a másikra viszont már hetek óta várok, hogy eljussak oda.

Kettő szó, ami viszont ezt az egészet jelenti számomra, amit Te most olvasol: Béla blog.

Egy ideje már akartam olyan blogot írni, amibe személyesebb és vállalkozói gondolatokat, tapasztalatokat is megoszthatok. Végül egy-két hete megcsináltam ezt az aloldalt a honlapomon – egyszer vagy új helyet kap, vagy nem. Jelenleg jól érzi magát itt.

Napok óta bizseregnek az ujjaim, hogy írjak ide végre valamit, annyi megosztanivalóm van, annyi mostanában történt dolog! De jelenleg első a pénzcsinálás, család, alvás, ilyesmi dolgok. Ez a blog valahol hátul kullog.

Szomorúan néztem a papírra, amikor láttam, hogy ha tényleg hatékony akarok lenni, akkor ezt a blogot hanyagolnom kellene. Ugyanakkor könnyen lehet, hogy miközben ide írok, olyan ötleteim támadnak, amik az egész vállalkozásomat fellendítik. Sosem lehet tudni.

A lényeg az, hogy most nem a papír nyert. A fontos és sürgős dolgokat kihúztam, tanultam kicsit Udemy-n, haladtam egyéb fontos dologgal is, és úgy döntöttem, hogy ideje ezzel is foglalkozni kicsit.

Nagyon jó, ha van egy terved, és képes vagy ahhoz tartani magad. De még jobb, ha képes vagy néha megváltoztatni ezt a tervet, hogy jót tegyél magadnak – és meglátod, a végén még eredményesebb lesz minden.

1 Comment

  1. Tetszik!
    Ugyanígy vagyok, mint te. A fehér papír is tetszik. Én sem halogatom tovább! Köszönöm.

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük