Szabadon tanulni

Engem személy szerint nagyon érdekel a szabadtanulás (unschooling), ezért olvastam el Pam Laricchia SZABADON Tanulni c. könyvét. Arra kellett rájönnöm, hogy abszolút nem csak az unschooling hívei tanulhatnak belőle, hanem minden ember, aki jobb kapcsolatot akar a családjával.

Tekintettel arra, hogy ennek a blognak a feltételezett olvasói főleg vezetők és vállalkozók, ezért egy kis kitérővel kezdem, mielőtt a könyvről írok.

Kettő céges szemlélet

Ha megbízol valakiben, hogy ha közösen megegyeztek abban, hogy elvégez egy feladatot, akkor hosszútávon mikor jársz jobban?

  1. Pontosan elmondod neki, mit hogyan kell csinálnia, ezzel megkötöd a kezét.
  2. Ha kérdez, akkor segítesz, de alapvetően rá van bízva, hogy hogyan éri el a célt.

Igen, a második esetben néha előfordulhat, hogy valami máshogy készül el, mint akartad. Gondolj bele, hogy ilyenkor ennek mi az oka, mert könnyen lehet, hogy igazából a kettőtök közötti kommunikáció során veszett el némi információ.

Hosszútávon az egyik módszer ideges, vagy birka alkalmazottakat teremt, a főnök pedig mérges lesz, hogy “Hát mindent nekem kell megmondani?!”

A kérdés: Hol is van itt a hiba?

A második módszer fejleszti az alkalmazott önállóságát, és nem utolsó sorban a felette állók és a cége felé tanúsított bizalmát, szeretetét.

Ezzel így egyetértesz?

Most akkor gondolkodj el a következő mondatokon

A családod olyan, mint egy cég, ahol Te (és a társad) a vezető, és a gyerekek az alkalmazottak.

A cég tevékenységi köre az együttélés és a jókapcsolat.

Cél a boldog percek maximalizálása és a negatív dolgok minimalizálása.

A könyvről

A SZABADON Tanulni alapvetően a szabadtanulásról szól, de igazából mindenkinek ajánlom, aki jobb otthoni légkört akar.

A kanadai háromgyerekes írónő 10 év szabadtanulásos tapasztalatait osztja meg velünk. Észrevette, hogy 5 paradigmaváltáson ment keresztül az évek során, amik mind közelebb és közelebb hozták ahhoz a pillanathoz, amikor ráébredt, hogy “Jé, most már tényleg szabadon tanulunk!”.

Az öt paradigmaváltás nem csak a tanulásról szól. A középpontban az emberi (főleg a szülő-gyerek) kapcsolatok vannak, és hogy mennyit tud adni az egymás iránt tanúsított bizalom.

Több paradigmaváltás mögött bújuk meg az a gondolat, hogy ha a szülő teljesen megbízik a gyermeke döntésében, akkor számos, jelenleg “általánosan elfogadott” probléma megszűnik létezni a gyerekekkel kapcsolatban.

Saját gondolataim

Az a helyzet, hogy a legtöbb probléma nem a gyerekekkel van, hanem azzal, ahogyan mi, szülők hozzáállunk a gyerekneveléshez.

Tudom, hogy ez a mondat sok emberben ellenkezést és tiltakozást vált ki. A mai világban még az az elfogadott, hogy a szülő a főnök, aki jót akar a gyerekének, és ezért megmondja mit tegyen, mert ő mindent jobban tud. Apuci/anyuci mindig megmondja a tutit!

Már elnézést, de ez baromság.

Ahogyan egyre több cég is felismeri, hogy az alkalmazottak egyenrangúként való kezelése jobb mind az embereknek, mind a profitnak, úgy egyre több szülő is felismeri, hogy ez az elv a családban is működik. Azért a céges példával indítottam, mert az üzleti életben az már eléggé elfogadott. Rájöhetünk, hogy ez a modell akkor jó lehet a családi életben is.

Nem könnyű, tapasztalatból tudom. Főleg annak nem, aki teljesen más családi modellben nőtt fel. De mindenképp javaslom, hogy gondolj bele abba, hogyan lesz önállóbb és életrevalóbb a gyereked:

  • akkor, ha Te mondasz meg neki mindent, és ezer fallal veszed körbe
  • vagy akkor, ha engeded, hogy a “saját feje után” menjen, ugyanakkor mindig ott vagy mellette, ha szüksége van segítségre

Kinek ajánlom a könyvet

Unschooling témában érdeklődőknek alapmű (nem véletlen, hogy ugyanott tudod beszerezni, mint André Stern könyveit).

Emellett ajánlom mindenkinek, aki nyitott arra, hogy változtasson azon, ahogy a családját és a kapcsolatait nézi, és szeretne minél jobb, örömtelibb otthont teremteni.

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük